VD direktor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šta je to VD direktor? Koje značenje ima navedeni pojam?

VD direktor je naziv za osobu koja vrši dužnosti direktora obično na kratak vremenski period.

Poslednjih godina u medijima se mnogo govori o VD direktorima, zbog čega ne bi bilo loše da se upoznate sa značenjem ovog pojma, koji iz dana u dan dobija sve više na značaju.

Verujem da svi dobro znamo šta znači pojam direktor, te nas jedino buni ova skraćenica VD. Reč je o skraćenici čije značenje glasi: vršilac dužnosti.

VD direktor je naziv za osobu koja vrši dužnosti direktora obično na kratak vremenski period. Dakle, reč je o rukovodiocu ili upravniku nekog privrednog društva koji nije postavljen za stalno na tu poziciju.

Obično se ova vrsta direktora postavlja u državnim firmama i to nakon što se smeni direktor, ali to nije pravilo. Oni bi po pravilu trebali privremeno da vrše poslove upravljanja i razvoja kompanije, dok se ne za tu poziciju na konkursu ne pronađe odgovarajuća osoba.

Treba istaći da se prilikom pisanja ovog pojma skraćenica VD piše velikim slovima. Gramatički je ispravno napisati je i malim slovima, ali tada se obavezno stavljaju tačke. Npr: “Naš v.d. direktor ne radi dobro svoj posao.”

Share.