Frajle

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šta su to frajle?

Frajle je nemačka reč za gospođice. Obično je reč o nešto starijim devojkama koje se još uvek nisu udale.

Pojam frajle nije toliko čest u svakodnevnoj komunikaciji zbog čega mali broj ljudi zna značenje ove reči. Jedan je od francuskih izraza koji su ranije uglavnom koristili pripadnici velikih slojeva društva.

frajle

Termin frajla potiče od nemačke reči frojlan koja označava gospođicu, odnosno damicu. Frajla je njihova reč za neudate devojke, ali obično je reč o nešto starijim devojkama čija udaja postaje neizvesna stvar, jer vreme prolazi, a one se ne udaju.

Obično je reč o jako lepim devojkama koje su uvek atraktivne u društvu, te se mnogi pitaju zbog čega su I dalje same. Sama činjenica da su izuzetno lepe i da im godine prolaze u samoći stavlja ih u centar pažnje u mestu u kojem žive.

Nekim frajlama godi da se o njima govori jer ih to stavlja u žižu interesovanja, pa u slučaju da žele da pronađu partnera to im može samo pomoći. Za razliku od njih ima i onih devojaka koje ovaj naziv smatraju pogrdnim i ne žele da ih drugi tako oslovljavaju.

U Francuskoj za frajle je karakteristično da se ističu posebno načinom oblaćanja. Prema tome one nose kratku garderobu jarkih boja, šminkaju se sa veoma upadljivom i napadnom šminkom, a sve to za cilj ima da budu primećene, posebno od strane momaka koji bi se ženili.

Share.