Amovi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amovi

Šta su to amovi?

Povodci za životinje nazivaju se amovi.

Izraz amovi se ranije dosta koristio na prostorima naše zemlje dok se danas ova reč retko može sresti u svakodnevnom govoru. Ako ste čuli za reč amovi, a niste znali koje je njeno značenje, objašnjenje možete pronaći u ovom tekstu.

Amovi su povodci za životinje. Izraz amovi najčešće se koristi u značenju povodci za konje, a ređe za druge životinje (pse, mačke i td). Amovi su različitih oblika, dimenzija i boja, a njihov oblik i struktura zavisiće od toga za kakvu su upotrebu predviđeni.

Amovi nisu obični povodci za životinje, već su poput tregera. Oni obuhvataju celo telo od životinje, a ne samo njen jedan deo. Mogu se praviti od kože, gume, nailonskog materijala i slično, a u novije vreme imaju zanimljive motive i šare kako bi pored funkcionalnosti imali i lep estetski izgled. Amovi se često razlikuju i po svom upotrebnom svojstvu, pa tako razlikujemo radne amove od onih za šetnju.

Amovi se veoma lako stavljaju iz samo dva poteza i izuzetno su praktični. Na njih lako i brzo mogu se ugraditi posebne alke sa strane koje služe za vuču.

Share.