Prosperirati

0

Prosperirati

Šta znači pojam prosperirati?

Prosperirati znači napredovati.

Da li ste čuli za izraz prosperitet? A jeste li se zapitali šta on znači?

Svi poslovni ljudi sigurno znaju sve o ovoj reči, ali za one koji se po prvi put susreću sa pojmom prosperirati objašnjavamo njegovo značenje i upotrebu.

U etmologiji reč prosperirati ima veoma jednostavno značenje, a to je napredovanje, avanzovanje, odnosno kretanje ka većem uspehu od trenutnog. Izraz prosperirati nastao je od latinske reči prosperare koja znači uspeti, napredovati, imati sreće ići napred, penjati se;

Kada za nekoga kažemo da je prosperirao podrazumevamo da mu sve polazi od ruke, odnosno on napreduje i dospeva u veoma povoljne prilike. Pojam prosperirati uglavnom se koristi za osobu koja je u svom preduzeću napredovala, došla do veće pozicije, tj. dobila unapređenje. Ali ovaj pojam se može koristiti i u drugim situacijama, pa tako on obuhvata uspešan socijalni status koji se ne odnosi isključivo na posao, već uključuje i duge faktore koji su odvojeni od poslovne sfere i bogatstva kao što su sreća, ljubav, zdravlje i slično.

U ekonomiji reč prosperirati koristi se za uspešan rast i razdoblje društva u fazi ubrzanog ekonomskog rasta odnosno predstavlja sinonim za ekonomski bum. Institucije koje prosperiraju obično se razvijaju, imaju veći profit, tj one se kreću ka uspehu.


Click Here To Join Native Media
Share.

Leave A Reply