Zavodnica

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šta znači zavodnica? Da li ste upoznati sa značenjem ovog pojma?

Fatalna žena koja voli da flertuje i osvaja muškarce naziva se zavodnica.

Svakodnevno, gledajući TV ili listajući časopise u prilici smo da se sretnemo sa pojmom zavodnica, zavodnik ili zavodenje. Verujem da je većini dobro poznato značenje ovih pojmova, ali u slučaju da niste baš najsigurniji koje se sve žene mogu smatrati zavodnicama sledi obašnjenje.

Termin zavodnica upotrebljava se da oznaci fatalnu ženu koja vodi da flertuje i osvaja muškarce. Dakle, reč je o koketi koja blago rečeno lako može da zavrti muškarca oko malog prsta“.

Zavodnice su žene pored kojih muškarci nikada ne ostaju ravnodušni. Iako na prvi pogled zavodnica nema ništa što bi je vidno istaklo od drugih “obicnih” žena, ona je savršeno ovladala veštinom koketiranja i poseduje jaku seksualnu energiju, što je cini veoma  privlacnom za suprotni pol.

Prema tome, zavodnica nije najlepša, najpametnija i najzgodnija, ali poseduje urodjenu mudrost i zna trikove zahvaljujući kojima uspeva da zaludi gotovo svakog muškarca.

Interesantno je da pojam zavodnica ima još jedno značenje, odnosno on predstavlja i naziv jedne vrste otrovne gljive. Reč je o gljivi koja pripada carstvu Fungi i raste busenasto na panjevima hrasta, bukve i masline. Zavodnica je obično pokrivena zemljom sa drškom dugackom od 5 do 15 cm. Meso zavodnice je vlaknasto i veoma žilavo sa neprijatnim mirisom.

Share.