Rotarijanac

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šta znači rotarijanac?

Član Rotari kluba koji predstavlja međunarodnu organizaciju poslovnih i profesionalnih ljudi, naziva se rotarijanac.

Pojam rotarijanac nije toliko čest u svakodnevnoj komunikaciji, ali postaje sve učestaliji u poslovnim vodama gde je izuzetno značajan. Ako ste čuli za rotarijanca, a ne znate koje je njegovo značenje, sledi objašnjenje.

rotarijanci

Rotarijanac je naziv za člana Rotari kluba. Za sve one koji ne znaju Rotari klub je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi, koji su udruženi širom sveta sa ciljem da pruže humanitarnu pomoć i podstaknu visoki etnički standard u svim profesijama.

Kako ovaj klub predsravlja sekularnu organizaciju u njega može svako da se učlani. Dakle rotarijanac može biti svako bez obzira na rasu, pol, veroispovest ili političko opredeljenje. Obaveza svih rotarijanaca jeste da se okupe jednom na ručku kako bi se utvrdili dalji planovi za organizaciju.

Bitno je istaći i to da njihov moto glasi – nesebično služiti. U okviru kluba nalaze se aktivni članovi i počasni. Ako neko želi da postane rotarijanac to može učiniti tako što će kontaktirati klub i ostaviti svoje podatke, ali da bi postao član – njega mora kontaktirati Rotari klub.

Iako neki klubovi zahtevaju da njihovi rotarijanci budu izuzetno ugledni i poslovno orijentisani i uspešni ljudi, postoje i oni kod koji navedeni kriterijumi nisu bitni, kao ni finansijsko stanje budućeg rotarijanca.

Share.