Dilber

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dilber

Šta znači dilber?

Dilber je onaj koji je miljenik u društvu, koji privlači i osvaja srca.

Veliki broj ljudi čuo je za izraz dilber zahvaljujući istoimenoj pesmi od čuvenog pevača Tošeta Proeskog. Ako nekim slučajem do sada niste saznali značenje ove reči na pravom ste mestu.

Dilber je turcizam koji se zadržao na našim prostorima i dalje ima veliku primenu. Dilber označava osobu koja je izuzetno mila i draga. Po pravilu dilber bi trebao da bude miljenik u društvo, odnosno najšarmatnija osoba koja privlači i osvaja srca.

Pojam dilber se može koristiti i za muške i ženske osobe jer je univerzalan, mada na našim prostorima uglavnom se ova reč vezuje za muško čeljade. Shodno tome dilber je najveći zavodnik u društvu, osoba za koju se pripadnice suprotnog pola „lepe“, a pored harzme on ne poseduje ništa drugo što bi ga posebno izdvajalo iz društva. Dilber je vremenom i počeo da se koristi kao vlastito ime takođe za mušku osobu, a roditelji su ga davali detetu sa željom da im sin bude harizmatičan i drag jer se veruje da osoba koja nosi ovakvo ime imaće se samo dobre osobine koje će ga držati poželjnim u društvu.

Share.