Kopakabana

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kopakabana

Kopakabana je svetska turistička atrakcija koja se nalazi u južnom delu Rio de Jeneira, sa poznatom plažom koja se prostire uz stambeni deo Ria, dužine 4 kilometra. Ipak, ne nosi samo plaža ovo ime.

Ovaj distrikt je menjao ime, pa se ranije nazivao acopenapã. Naziv kopakabana, tj. Copacabana dobija nakon gradnje replike bolivijske kapele Bogorodice od Copacabane.

Distrikt Copacabana je u sastavu Ria od 1892. godine, počinje od Avenije Princeze Izabele i završava se kod spasilačke kule broj 6 (Posto Seis), odnosno kod tvrđave pod imenom Copacabana. Najveći muzički događaji i koncerti su održani upravo na ovoj plaži. U njenom nastavku su takođe poznate plaže Ipanema i Leblon.

Duž Kopakabane možete naći do 63 hotela i 10 hostela, kao i brojne terene za razne sportove na pesku i vodi, pa i teniske terene. Samba je sastavni deo života u Riu, a na Kopakabani se čini da i kamenčići sa plaže plešu.

Ako niste znali poznat je i koktel pod nazivom Copacabana. Možete ga i sami napraviti. Evo kako. U šejker posudu staviti 3 kocke leda, po malo soka od limuna, vinjaka, tripl-seka i aprikot-brendija. Iscediti otopljenu vodu i snažno kratko protresti. Sipati u čašu za koktel u koju sipate i malo ohlađenog penušavog belog vina, te ukrasiti sa kolutom pomorandže.

Share.

Leave A Reply