Fijasko

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fijasko

Fijasko predstavlja veliki neuspeh. Potpuni neuspeh. To je situacija kada vest o nečijem neuspehu odjekne gradom, kada se o tome priča, šuška, kada ga sažaljevaju i pitaju se kako je došlo do njegovog potpunog sloma. Fijasko je bruka, blamaža.

Fijasko je moguć u svim životnim sferama: u sportu, u politici, u poslu, u modi. Pa koliko ste puta čuli da je neka fudbalska ekipa doživela fijasko. Znači da je ubedljivo pobedila. Toliko ubedljivo, da se vrlo brzo pokazalo da nema ni nade za boljim rezultatom. Fijasko u politici znači da je partija ili pojedinac toliko malo glasova dobio na izborima da je sa tog aspekta posmatrano, bilo deplasirano da se uopšte kandiduju. U modi, neka modna revija ili pojedinačna kreacija, od koje se očekivao uspeh, imala je takav neuspeh da je to prosto bio blam.

Ljudima teško pada fijasko. On ne samo da urušava njihov ego, već može da stvori i ozbiljne probleme u budućnosti, zbog narušenog imidža, a posebno ako je u pitanju posao i ako je došlo i do finansijskog gubitka.

Share.

Leave A Reply