Internacionalno

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Internacionalno

Reč internacionalno vodi poreklo od latinske reči i znači međunarodno. Koristi se za sve životne aspekte, u kojima ne učestvuje samo jedna država već više njih. Ponekad su to države istog regiona, a nekada su to mnoge države svih kontinenata.

Sve što je interacionalno ima veliku važnost. Tako, na primer, internacionalna sportska takmičenja su jako bitna, jer na neki način sve zemlje učesnice se promovišu preko svojih sportista, koji su, u principu, najbolji ambasadori svojih zemalja. Posebno dobro u toj varijanti prolazi država koja je domaćin takvog takmičenja. Dok traje sportsko takmičenje, veliki broj turista, ljubitelja sporta iz celog sveta, dolazi na sprotske priredbe kako bi uživo pratili mečeve.

Napominjem da je pridev „internacionalno“ i te kako koristan, jer bilo šta da je u pitanju, dolazi do medjunarodnog druženja, razmena informacija, upoznavanja sa drugim kulturama, proširivanju vidika, povezivanju naroda, predstavljanju svoje države predstavnicima drugih zemalja, što na duge staze donosi nemerljjive benefite.

Share.

Leave A Reply