Nonsens

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nonsens

Nonsens je reč latinskog porekla i označava besmislicu, glupost, ono što nema nikakvog smisla. Izvedeno značenje joj je još i lupetanje, apsurdnost, neumnost, glupiranje.

Na žalost, nonsens je svuda oko nas u svakodnevnom životu. Ima ga u poslu, druženju, sportu, pravosuđu, i sličo. Mnogo puta ste čuli da je tamo negde neki čovek u pritvoru dugi vremenski period, a da mu krivica nije dokazana. To je nonsens u pravosuđu. Čuli ste, verovatno, da je u jednom našem većem turističkom mestu, zgrada Suda izgrađena bez dozvole. I to je nonsens. Nepromišljena kombinacija igrača koje je selektor odredio je nonsens. Neumesno ponašanje, takođe.

Kada bi svako radio svoj posao, kada bi se cenili stručna mišljenja, sprovodio zakon o svakom segmentu života, kada bi racio nadvladao stihiju, neintelegenciju, kada bi smo se svi trudili da pronalazimo najbolja rešenja ne samo za sebe, već i za čitavo društvo, pojam nonsens bi bio retka pojava. A onda bi, naravno, svima bilo ako ne bolje, ono bar prijatnije.

Share.

Leave A Reply