Lipoliza

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Brzo skidanje sala sa kritičnih mesta

Mnoge dame su dočekale leto nespremne za oblačenje letnje odeće i boravak na plaži. Kako nije ostalo još mnogo vremena za dijete i intenzivne fizičke aktivnosti preostaje da se razmisli o alternativi. Mnogim ljudima su se vežbanje i posebni načini ishrane pokazali neefikasnim za skidanje masnih naslaga na posebnim delovima tela. Do skoro je bilo nemoguće izvršiti brzo uklanjanje masnih naslaga bez hirurške intervencije liposukcije. Lipoliza je spas za lep stas bez velike muke.

Šta je lipoliza?

Lipoliza je medicinska procedura, nastala u Francuskoj, kojom se tretiraju područja (butine, stomak, zadnjica, bokovi) sa masnim naslagama. Odlična je alternativa liposukciji jer ne nosi rizike od komplikacija i ne zahteva poseban oporavak. Veoma tankim iglama se pod kožu ubacuju enzimi phosphatydil cholin i dezoksipholat (lipolitici) za razgradnju masnih naslaga. Primenjeni lipolitici deluju postepeno razbijajući membranu masne ćelije koje ispuštaju masne kiseline u međućelijski prostor, odakle ih krv odnosi u jetru i izbacuje iz organizma. Sem što utiču na smanjenje lokalnog masnog tkiva noramalizuju metabolizam masti i proteina. Vrstu i količinu lipolitika određuje lekar, koji pažljivo obeležava na koži mesta uboda. Lipoliza je posebno pogodna za osobe koje nemaju veliki višak kilograma već imaju izražene masne naslage na određenim delovima tela.

Procedura i primena

Lipoliza traje oko dvadesetak minuta u zavisnosti od regije koja se tretira. Pri tretmanu velikih regija kao što su stomak i butine potrebno je više vremena, oko pola sata. Tretman može da se ponovi tri do četiri puta sa razmakom od mesec dana do dobijanja željenog efekta. Pre tretmana treba prestati sa uzimanjem lekova koji razređuju krv i vitaminom E. Proceduru lipolize treba da obavlja isključivo posebno obučen lekar specijalista kao što je to slučaj u klinici Atlas Estetika. Lipoliza nije pogodna za trudnice, dojilje, za alergične na soju i vitamin B i osobe sa autoimunim bolestima. Lekar će uzeti detaljnu anamnezu od pacijenta kako bi se uverio u bezbednost primene lipolitičkih koktela.

Oporavak i efekti

Nakon primene lipolize moguća je pojava modrica i crvenila koje se povlače vrlo brzo, a regija ostaje osetljiva na dodir oko šest nedelja. Preporučuje se upotreba minimum dve litre vode dnevno kako bi izbacivanje masti bilo efikasno. Pacijenti mogu da se vrate svojim obavezama odmah nakon lipolize jer ne zahteva poseban oporavak. Nedelju dana od tretmana lipoliticima može da se pridruži masaža i limfna drenaža, kako bi se postigli što bolji efekti. Pošto lipolitici deluju postepeno izgled tretirane regije se vidi desetak dana od tretmana, a ceo proces razgradnje masti traje mesec dana. Efekti lipolize su trajni ukoliko osoba ima relativno stabilnu težinu, to jest ukoliko se ne ugoji značajno. U tretiranoj regiji se uništavaju masne ćelije i ne stvaraju se ponovo. Dakle nema jojo efekta kao kod dijeta. Pacijenti u obimu butina ili struka gube i po desetak centimetara nakon lipolize. Lipoliza je pogodna za kombinovanje sa drugim estetskim intervencijama kao što je mezoterapija uklanjanja celulita, hemijski piling i hijaluronski fileri.

U Atlas Estetici primenjujemo lipolizu na pouzdan i proveren način, bez bilo kakvih nuspojava. Za tretman su zaduženi specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije sa dugogodišnjim iskustvom. Za sve informacije u vezi lipolize i ostalih tretmana zakažite svoj termin za konsultacije na telefone: +381 11 785 88 88 i +381 60 329 24 11.

Share.