Kamasutra

0

Šta je to kamastura?

Književni rad u kojem se nalaze praktični saveti vezani za seks naziva se kamasutra.

Pojam kamasutra nije toliko čest u svakodnevnoj komunikaciji, jer poznato je da sam seks još uvek predstavlja tabu temu. U slučaju da ste negde čuli za ovu reč i zanima Vas njeno značenje, nalazite se na pravom mestu.

kamasutra

Po etimologiji reč kamasutra potiče iz indijskog jezika, gde reč kama znači ljubav, a sutra označava traktat. Kamasutra je indijski ljubavni priručnik, koji predstavlja najstariji sačuvani pisani dokument o ljubavnim veštinama i čulnim uživanjima. Pisan je sanskritom i predstavlja prozno delo sa mnoštvom slika.

Izraz kamasutra, odnosi se na bilo koji književni rad u kojem se nalaze praktični saveti vezani za seks. Mnogi misle da se u kamasutri nalaze isključivo erotske poze, ali ova knjiga nudi mnogo više. Naime, poze su samo jedan deo knjige, a pored toga značaj deo posvećen je odnosu između muškarca i žene, braku i tome slično.

Danas, kamastura je nešto drugačije forme, zbog čega važi za akrobatsku knjigu koju pre svega mladi kupuju kako bi isprobali nešto drugačije. I dok jedni smatraju kamasutrom običnom pornografskom knjigom, drugi ističu njen kvalitet i važnost koju pridaje jednoj od najkontroverznijih tema  – seksu.Share.

Leave A Reply

error: Alert: Content is protected !!