Lubrikant

0

Lubrikant

Šta je to lubrikant?

Seksualno pomagalo za podmazivanje suvog vaginalnog područja naziva se lubrikant.

Sigurno je svako od nas bar jednom čuo za izraz lubrikant. Verujem da je većina nas do sada saznala značenje ove reči. Ipak ako spadate u onu grupu malo stidljivijih ljudi koji su znali da značenje reči lubrikant ima veze sa seksom, ali im je bilo glupo da pitaju za detaljnije informacije, sledi objašnjenje.

Lubrikant jeste seksualno pomagalo koje se koristi u situaciji kada je vaginalo područje suvo i potrebno mu je podmazivanje. Njegova uloga jeste da smanji trenje za vreme seksualnih odnosa. Postoji više razloga zbog kojeg se koriste lubrikanti ali njihov cilj je isti, a to je podmazivanje vaginalnog područja. Ranije za ovaj problem korišćeno je maslinovo ulje, vazelin ili puter, a danas postoji lubrikant koji se nalazi u veoma praktičnom pakovanju i lak je za korišćenje. Postoji više vrsta lubrikanta različitog sastava, mirisa i ukusa.

Najprodavaniji su oni lubrikanti koji su pravljeni na vodenoj bazi  i bezbedni su pa tako bez problema mogu da se koriste u kombinaciji sa kondomom. Oni na bazi ulja su takođe veoma efikasni, ali su pogodni za partnere koji imaju seks bez zaštite jer nije preporučeno njihovo korišćenje zajedno sa konodomima jer usled kontakta kondoma sa lubrikantom isti puca. Silikonski lubrikanti idealni su za seks pod vodom jer ne sadrže istu pa se tako ne apsorbuju. Najbolji od svih jesu prirodni lubrikanti koji imaju manje adititva što znači da se u njihovoj proizvodnji koristeorganski sastojci. Njih mogu koristiti svi, a posebno se preporučuju ljudima sa osetljivom kožom sklonom alergijama.Share.

Leave A Reply

error: Alert: Content is protected !!