Promiskuitet

0

Promiskuitet se svakodnevno pominje i postojao je u svim epohama. Kod primitivnih naroda označavao je ponašanje muškaraca koji su seksualno opštili sa svim ženama iz plemena.

Promiskuitet je reč latiskog porekla (lat. promiscuitas), što znači mešavina, pomešanost, zbrka. To je oblik seksualnog ponašanja kod kojeg je prisutna promena seksualnog partnera. Kod promiskuiteta je neodrživo zadovoljenje seksualih potreba sa jednim stalnim partnerom.

Promiskuitet

Promiskuitet nije nikakav poremećaj, jer osobe koje su promiskuitetne ne moraju biti i zavisne o seksu. Promiskuitet nije vezan za pol. I žene i muškarci mogu biti promiskuitetni. To je, zapravo, način života, i postoji mnoštvo razloga takvom ponašanju: ne odgovara im klasična monogamna veza, vole da menjaju seksualne partnere ili da ih imaju više u istom vremenskom periodu. Razlog za promiskuitet može biti i potraga za stalnim partnerom. Nekada je to splet specifičnih okolnosti.

Ipak, ne smemo zaboraviti sledeće: ne samo da promiskuitet može nekome naneti bol zbog razočaranja zbog nevernosti partnera, već i to da promiskuitet može biti praćen širenjem polno prenosivih bolesti i drugih urogenitalnnih infekcija.Share.

Leave A Reply

error: Alert: Content is protected !!